Pazar, Kasım 06, 2005

Bayram Anıları 2...

Neyse pek sevgili okuycularım, malumunuz bayramın üçüncü günü hava çok bir kasvetli ve aynı zamanda mütemadiyen yağmurlu idi. Bu sebepten ötürüdür ki, zat-ı şahanem evde kalmaya ve günümü uzunca süredir yapmadığım bir şeyi yaparak değerlendirmeye karar verdim; Televizyon seyrettim...

Cümle yıldızımız birbirinden övgüye mazhar gösterileri ile mavi camda arz-ı endam etti bu bayramda. Rakkaseler evlerimizi şenlendirdi, bed sesli üvertürler kulaklarımızı paslandırdı yine.

Lakinnnn, iki program vardı ki dün akşam, neredeyse bana baygınlık geçirteceklerdi.

Bunlardan ilki, şov adamı ve aziz milletimizin baştacı, aynı hallerinin neresini komik bulduğumuzu artık hatırlayamadığım ve dilimde kabağa benzer hatta kabak ötesi bir tat bırakan pek muhterem Mehmet Ali Erbil' in şovu idi...

Şovmen amcamız (e yaş amca yaşını bile aştı artık), bilirsiniz hediye dağıtırken kendisine yalvarılmasından ve dahi yağ çekilmesinden pek bir haz alır. Ama egosu o kadar şişmiş ki artık, bu kadar feryat ve bunca yağ yetmez demiş, bir derin dondurucu ya da fön makinası için başka başka sınavlar hazırlamış seyircilerine. O program senin, bu program benim koşan T.V. şovu seyircisi ırkından vatandaşlarımız da, 'Bedava sirke baldan tatlı' düsturu ile üç paralık eşya için ellerini fare dolu, yılan dolu kaselere daldırıp hediye kapmaya çalışıyor ekranlarda.

Ben o konsepti hazırlayanın aklına bir, oraya çıkıp kendini rezil rüsva edenlerin aklına iki kere.... şaşayım.

Daha geç saatlerde ise, Doğa Rutkay Hanım boy gösterdi ekranda. Konukları son albümünü çok beğendiğimiz Deniz Seki ve işlerini her daim takdir ettiğimiz Burhan Öçal dı.

'Oh eziyet bitti nihayet' deyip, huşu içinde deriiinnnn bir nefes alıyor ve Deniz Hanım' ın başarılı canlı performansını dinliyorduk ki; O ne!

Program birden format değiştirdi. Güzele bakmak sevaptır sözünü ıspatlayan ve gözlerimize bayram ettiriren Doğa Rutkay dekoltesi vesilesi ile açık sırtını sepha üzerine yaymış, Burhan Öçal ise herhalde bu güzel hanımdan gelen rica üzerine daha bir heyecanla Doğa Rutkay' ın sırtında ritm solo atıyor.

Yahu bir ara, eyvah kırıldı kızcağızın kemikleri diye korktum. Ama vallahi kızımız dayanıklı çıktı, gıkını bile çıkarmadı.

Reyting için yapılan çok oyun gördük ekranlarda. Ama son zamanlarda bu oyunlara aklı başında, işini yapmaya çalışan kişilerin de katıldığını görüyor ve bir ahhhh çekerek gözlerimiz yaşarıyor diyelim.

Umarım bayramınız mutlu ve huzurlu geçmiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home