Pazartesi, Eylül 19, 2005

Türkiye Seksoloji Paneli!

Büyük günlük gazetelerimizden biri (Hürriyet), 3 hafta süreyle 'Türkiye Cinselliğini Konuşuyor' araştırmasını yayınladı geçenlerde. O zaman da gırgır geçip eğlenmiştik: Bunlarında jeton köşeli diye...
Bu yeni bir durum değil ki. Türkiye uzun zamandır cinselliği konuşuyor. Hayır yani bu TV de defalarca izlediğimiz filmi başka bir kanalın ‘TV’ de ilk kez!’ diye vermesi gibi falan oluyor, ayıp oluyor.

Pop kültürü, kısaca çevremizi saran her şeydir. Yaygın bir şekilde seçilen her olgu ve üründür ve bu tanım eğlence, moda, yeme-içme, müzik, spor gibi unsurlarla desteklenir. Bu unsurlara şöyle bir baksanıza. Son zamanlarda cinsellik ve pop kültürü ile içiçe geçti. Neredeyse birbirinden ayrılmaz oldu. Etrafımızda popüler kültür kisvesi altında zaten cinsellik dışında başka bir şey konuşulmaz oldu sevgili araştırmacılar. Siz biraz geç kaldınız sanki.



Balık baştan kokar misali, televizyonu açıyorsun Gamze’ nin yatak görüntülerinden başka bir şey yok ekranlarda. Zaten hemen her gece milyonlarca hanede yaşanmıyor mu bu durum yahu? Ne bu sanki ilk kez çiftleşen birileri olmuş gibi bu yapay gündem allahaşkına. Kişisel olarak pornoya karşı değilim ama ancak başrol oyuncularının rızaları dahilinde çekilmiş olanları makbul oluyor bu modellerin. Bu tür dışında kalanları icra edenlere tecavüzcü ya da sapık demeyi daha uygun buluyoruz biz.

Hani Hülya’nın kuması Feraye, Gülben’ in skandal kaseti, Tarkan’ ın özel fotoğrafları, Divaların ham dalından koparılan meyveleri ve bilmeden (!) üstüz-altsız kameralara yakalananlara falan hiç girmeyelim, çıkamayız yoksa.

TV’ yi kapat, radyoda... Onu dinleme gazetede. Kardeşim insan yatağa girdiğinde partnerini beğenmez olacak bu bombardıman altında artık.

Sadece medya değil ki, tiyatroya bakın bir. Duayen sayılan sanatçılarımız bir bir kepenk indire dursun, sahnede kıçını başını sanat için açıp bir de bunu basın yoluyla geniş kitlelere ulaştırma çabası içinde olanlar reyting rekorları kırıyorlar. Her şey sanat için ne de olsa!

Bir ara modacıların yaratıcılığı ve vizyonları, defilelerindeki transparan dozajı ile ölçülüyordu.

Müzik sektörü cinsellikle promosyonu zaten uzun zaman önce keşfetmişti. Yasaklanan klipler üstüne tuz biber oldu. Off offfffff.

Türkiye Büyük Seksoloji Paneli’ ne hoşgeldik. Henüz kendi cinselliğini tanımayan milyonlar, onun bunun cinselliğini tartışıp duruyoruz. Her işimiz tıkırında ya...

Sahi bu arada futbolcular içinde gay olan var mıymış?

1 Comments:

Anonymous Adsız dedi ki...

kardeş sen harbiden sürekli takip ettiğim birkaç blogdan birini yapmışsın seni kutlarım arkadaş Lafı nerede ne zaman ve nereye koyacağını biliyorsun
Aynı eskiden Metin Uca üstadımızın Tv de yaptığı gibi lafı sokuveriyorsun iki arada bire derede kardeş şu sıralar ziyaretçi sayın artarsa şaşırma derim zira ben gelene gidene tavsiye etmeye başladım bile.
ayrıca fikirlerini bizlerlede açıkça paylaştığın için teşekkür ederim.
Adım Wey_CeLL

Cuma, Kasım 04, 2005  

Yorum Gönder

<< Home