Cuma, Aralık 02, 2005

Fransız Basınından...

Fransızlar, ülkelerinde kendi yanlış politikalarından kaynaklanan olayların sorumluluğunu orada burada aramaktan mıdır nedendir bilinmez, son zamanlarda Türkiye karşıtı yayınları dozunu kaçırdılar. Yav ne ülkeymişiz yahu...

Bizde politikacılar milleti futbolla, gelin-kaynana evleri ile uyutuyorlar. AB Ülke politikacıları ise başları sıkıştığı an Türkiye' yi atıyorlar kazana. E gelişmiş ülke olmak böyle bir şey sanırım. Yeni taktikler bulmak lazım, değil mi ama?

Maria Claire'in Fransada yayınlanan Aralık sayısında, PKK 'lı kadınları özgürlükleri için savaşan kadınlar olarak tanıtmış ve yaşadıkları zorlukları anlatmışlar. Türkiyemizin güneydoğudaki topraklarını da ufak bir haritayla Kürdistan yapmışlar. Gelişmiş ülkelerde dünya atlasları da farklı galiba. Bu ülkenin sınırlarını ezberleseler iyi olacak derim ben. Çünkü yakında bu sınırlar AB' nin sınırları olacak.

Yandaki karikatür ise mailbox ıma düşmüş. Fransız basınından denmiş başlığında. Gazeteci değilim. Kalkıp haberi doğrulamak için Fransız gazetelerini tarayamadım, kusura bakmayın. Biraz da XXX içerikli ama, koca Fransız gazeteleri yayınladı ise, benim mütevazi sitemde olmasının bir sakıncası olmaz herhalde. Ne de olsa özgürlükler konusunda da bizden daha iyidirler.

Özellikle ülkelerinde yaşayan yabancıların özgürlükleri konusunda çok hassas olduklarından, arap kökenli olanları Paris başta olmak üzere büyük şehirlerin hepsini gül bahçesine çevirdi...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home